Javna nabavka gasa za grejanje 2018. god.
5. juna 2018.
Predstavljanje programa Delta Biznis Inkubator
6. juna 2018.

EU PRO: Informativna sesija o javnom pozivu za podršku preduzetnicima i mikro i malim preduzećima u kruševačkom Biznis inkubatoru

Predstavnici razvojnog programa EU PRO održali su informativnu sesiju o javnom pozivu za podršku preduzetnicima i mikro i malim preduzećima u kruševačkom Biznis inkubatoru.

Program evropske podrške razvoju opština doprineće unapređenju konkurentnosti i društvene kohezije u 99 lokalnih samouprava u Regionu Šumedije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Evropska unija je za ovu aktivnost usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede opredelila 4,5 miliona evra, dok  razvojne programe koji doprinose ravnomernijem društveno ekonomskom razvoju Srbije podržava sa 25 miliona evra, ističe menadžerka sektora za mala i srednj preduzeća Olivera Kostić.

Unapređenje konkurentnosti, poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje socijalne inkluzije i društvene povezanosti, karakteristike su ovog programa.

Poziv  je otvoren do 6. jula a pravo učešća imaju preduzetnici, mikro i mla preduzeća koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge. Projekti koji će biti podržani biraju se putem javnih poziva.

Korisnici će se birati u dve faze – evaluacijom i rangiranjem podnetih kapaciteta projekta i evaluacijom razrađenih predloga projekata koji su pozitivno ocenjeni u prvoj fazi.

Predstavljanje razvojnog programa EU PRO u Kruševcu je organizovan u saradnji sa Agencijom za regionalni razvoj Rasinskog okruga.