UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: DOLCE ROSA
28. februara 2020.
SRPSKE INOVACIJE – PONOS NACIJE: „GLASS SLIPPER“
4. marta 2020.

SRPSKE INOVACIJE – PONOS NACIJE: STARTAP MIRACLE DOJO

„Kao neko ko se profesionalno bavi karateom, uvideo sam da na tržištu ne postoji karate video igrica i zbog toga sam odlučio da iskoristim svoje poznanstvo sa najboljim sportistima u svetu karatea, koji su nam dali saglasnost da njihova imena koristimo u video igri. To je bio odličan potez, jer je pozitivan odaziv najvećih zvezda u ovom sportu pružio veliku podršku u promociji naše igrice i učinio da ona bude viralna za veoma kratko vreme“, kaže preduzetnik Uroš Mijalković.

Uroš je u saradnji sa svojim prijateljima pokrenuo startap Miracle Dojo u okviru koga su uspeli da razviju gejming biznis. „Game develoment je najzahtevniji poduhvat u nekom inženjerstvu zato što on spaja umetnost, psihologiju, ekonomiju i programiranje u jednu celinu“, poručuje ovaj mladi preduzetnik.

Organizacija Spark realizovala je projekat „Srpske inovacije – ponos nacije“, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva.

Više o startapu Miracle Dojo pogledajte u videu koji sledi: