UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: KOMPANIJA BIOALLY
27. februara 2020.
UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: DOLCE ROSA
28. februara 2020.

UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: RAIN DROP, BRIKET COMPANY, FIND ME, ECO LIFE

Mala i srednja preduzeća su nosioci stabilnosti ekonomije jedne države, dok inovacije predstavljaju ključni faktor napretka. Zbog toga je veoma važno da se još u najranijem životnom dobu mladi edukuju o poslovanju i preduzetništvu i steknu veštine koje će im pomoći da svoje inovativne ideje pretvore u preduzetničke poduhvate.

Inovativne ideje podstakle su učenike Srednje škole „Sveti Ahilije“ iz Arilja da osnuju učeničke kompanije koje pored obrazovnog potencijala, predstavljaju i važan privredni segment na lokalnom nivou.

Kompanija „Rain Drop“ bavi se proizvodnjom i prodajom automatizovanih sistema za navodnjavanje biljaka sa daljinskim upravljanjem. Učenici angažovani u kompaniji „Briket company“ napravili su briket od papira koji se koristi kao ogrev, dok učenička kompanija „Find me“plasira sigurnosne proizvode koji omogućavaju bezbednost dece i odraslih. Presa za sabijanje aluminijumskih limenki proizvod je kompanije „Eco life“.

U okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva, Agencija „Gea Communications“ realizovala je Projekat „Učeničko inovaciono preduzetništvo“, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Više o učeničkim kompanijama Rain Drop, Briket company, Find me i Eco life pogledajte u videu koji sledi: