JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU PROGRAMA PODSTICANJA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANJU U 2020. GODINI
27. februara 2020.
UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: KOMPANIJA BIOALLY
27. februara 2020.

UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: „ŠESTO ČULO“

Proizvod „Šesto čulo“ učeničke kompanije Sixth Sense iz Mladenovca namenjen je slepim i slabovidim osobama, radi lakšeg snalaženja u prostoru. Istovremeno, uređaj omogućava njihovim ukućanima i pratiocima da ih lakše pronađu kada izađu iz komfornih zona, jer je baziran na dži-pi-es sistemu.

Ovaj inovativan proizvod učenika Tehničke škole dobitnik je prve nagrade za primenu informacionih tehnologija, a cilj im je kako kažu, da kroz timski rad tehnološki uređaj usavrše i komercijalizuju na tržištu.

Razojna faza podrazumeva minimizaciju proizvoda i mogućnost povezivanja sa fitnes narukvicama i ostalim uređajima kako bi postao dostupan široj publici, ali i prodajnom sektoru.

U okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva, Agencija „Gea Communications“ realizovala je Projekat „Učeničko inovaciono preduzetništvo“, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Više o učeničkoj kompaniji „ Sixth Sense“ pogledajte u videu koji sledi: