Plan javnih nabavki za 2020. god.
6. marta 2020.
SRPSKE INOVACIJE – PONOS NACIJE: APLIKACIJA VOZZI
10. marta 2020.

„Rešivoje“- prva start up firma u Kruševcu

Rešivoje je firma koja se bavi uslugama u domenu grafičkog i veb dizajna, izradom i razvojem android aplikacija, kao i izradom sajtova. Rešivoje tim okuplja petoricu mladih i kreativnih Kruševljana.

Aleksandar Đorđević i Kosta Milovanović kažu da ih okuplja ljubav prema ovom poslu i napominju da u preduzeću ravnopravno svi rade sve.

Trenutno rade na 5 projekata. Kažu da su zadovoljni uslovima u Biznis inkubatoru i napominju da rade sa odličnom opremom.

Rešivoje je prva start up firma u Kruševcu. Nastala je pod okriljem Regionalnog inovacionog start up centra koji od septembra prošle godine radi u Biznis inkubatoru.

Inače, izvoz informaciono-komunikacionih usluga iz Srbije beleži konstantan i stabilan rast sa tendencijom daljeg povećanja.

U 2018. godini, ukupan poslovni prihod informatičke industrije u Srbiji dostigao je dve i po milijarde evra, što predstavlja povećanje od 19,5% u odnosu na godinu ranije, a u  prvih osam meseci prošle godine u Srbiji je osnovano 229 programerskih preduzeća, što je više nego ikada pre.