PRVA SEZONA MENTORSKOG PROGRAMA U INOVACIONOM STARTAP CENTRU NAMENJENOG POTENCIJALNIM INOVACIONIM STARTAPOVIMA I PREDUZETNICIMA ZVANIČNO JE POČELA!
25. septembra 2019.
Radionica „JA preduzetnik“
1. oktobra 2019.

U REGIONALNOM INOVACIONOM STARTAP CENTRU RASINSKOG OKRUGA PREDSTAVLJEN INOVACIONI FOND UNICEF-A

U Startap centru je u utorak, 24.09. sa početkom u 14 časova, za polaznike mentorskog programa, održana prezentacija UNICEF-ovog Inovacionog fonda. Predstavnik UNICEF-a, Vladimir Trkulja je predstavio konkurs za tehnologije iz graničnih oblasti nauke koji je raspisao UNICEF-ov Inovacioni
fond, u potrazi za tehnologijama kojima će se premostiti jaz u obrazovanju ili dostupnosti interneta kako bi se unapredilo zapošljavanje.
UNICEF-ov Inovacioni fond uspostavljen je da bi se finansirale tehnologije otvorenog koda u povoju koje mogu pomoći deci. Osnovna motivacija Inovacionog fonda jeste da pronađe „skupove“ ili portfolija inicijativa koje se bave najmodernijim tehnologijama, tako da UNICEF može da učestvuje na njihovom tržištu, obavesti se o ovim tehnologijama i pomogne da one doprinesu boljem životu za decu.
UNICEF u okviru ovog konkursa ulaže u rešenja u okviru industrija: blokčejn, virtuelna i proširena stvarnost, mašinsko učenje i veštačka inteligencija.
Polaznici mentorskog programa Startap centra saznali su ovom prilikom dosta i o različitim mogućnostima primene Open Source softverskih rešenja.

Фотографија корисника Biznis inkubator Krusevac

 

Фотографија корисника Biznis inkubator Krusevac