UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: „ŠESTO ČULO“
27. februara 2020.
UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: RAIN DROP, BRIKET COMPANY, FIND ME, ECO LIFE
27. februara 2020.

UČENIČKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: KOMPANIJA BIOALLY

Učenička kompanija „Bioally“ Medicinske škole iz Kruševca proizvela je organski prašak na bazi surutke, čijim se rastvaranjem dobija lek za regeneraciju organizma. U pitanju je inovacija jedinstvena u svetu, praškastog sastava koji je rastvorljiv u vodi.

Ovu preduzetniču ekipu čini petoro mladih inovatora koji su iskoristili stečeno znanje i medicinsko usmerenje da proizvedu „Mamurka“. Sam naziv ovog instant napitka asocira na dejstvo koje ima, reč je o potpuno prirodnom, bezglutenskom preparatu na bazi vitamina, zdravih kiselina i šećera koji hidrira i terapeutski otklanja posledice mamurluka.

Mladi inovatori i državni prvaci u preduzetništvu iz ove kompanije poručuju da konstantno osluškuju potrebe tržišta i zahteve kupaca bilo putem onlajn prodaje, ili preko uslužnih objekata gde distribuiraju svoj proizvod.

U okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva, Agencija „Gea Communications“ realizovala je Projekat „Učeničko inovaciono preduzetništvo“, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Više o učeničkoj kompaniji „Bioally“ pogledajte u videu koji sledi: