Poseta premijerke Ana Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović obišli su danas Biznis inkubator u Kruševcu, gde su prisustvovali prezentaciji Regionalnog industrijskog tehnološkog parka (RITP).

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je ocenila da je u Biznis inkubator centru urađeno već mnogo toga, poručivši da će projekat regionalno industrijskog tehnološkog parka u tom gradu biti završen kao što su izgrađeni i naučno-tehnološki parkovi u Nišu, Novom Sadu, Čačku.

Kruševac i Kruševljani su ovo zaslužili, naglasila je predsednica Vlade, ocenivši da je reč o projektu i viziji budućnosti koji je taj grad uglavnom uradio sam i uz vrlo malu pomoć iz republičkog budžeta.

Ona je ukazala na to da je bilo puno skepse kada je Vlada Srbije najavljivala izgradnju i opremanje sličnih parkova u drugim gradovima, ali da se pokazalo da obećanja nisu ostala samo na praznim pričama.