Webinar "Kako maksimizirati potencijale tehnoparkova kako bi unapredili tech ekosistem"

U prostorijama Biznis Inkubatora Kruševac radionici "Kako maksimizirati potencijale tehnoparkova kako bi unapredili tech ekosistem" prisustvovali su direktorka Biznis Inkubatora Martina Manojlović, direktor ARRRO Stefan Ribać i tim Rešivoje.
Radionica je realizovana online putem Zoom platforme.
Predavači koji će govoriti na temu iskustva i potencijala izgradnje tehnoparkova su:
• dr Milan Ranđelović, direktor Naučno-tehnološkog parka u Nišu, priznati je ekspert u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja sa fokusom na strateškom planiranju i upravljanju projektima, razvoju i implementaciji alata i tehnika za lokalni ekonomski razvoj. Deset godina je rukovodio Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj grada Niša, koja je u tom periodu realizovala najznačajnije strateške projekte za razvoj grada Niša.
• Gordana Danilović Grković, direktorka Naučno-tehnološkog parka u Beogradu, iza sebe ima desetogodišnje iskustvo u podršci malim i srednjim preduzećima, posebno podrška za pokretanje inovacija, i osmogodišnje iskustvo u upravljanju projektima tehnološkog razvoja - uključujući dugogodišnja istraživanja, razvoj, inovacione projekte i transfer tehnologije.
• Iztok Lesjak, 22 godine bio direktor Tehnološkog parka Ljubljana, međunarodni stručnjak za regionalni razvoj, strategije za pametnu specijalizaciju, osnivanje i inkubaciju tehnoloških preduzeća, sukreator i bivši generalni direktor Tehnološkog parka Ljubljana. Od 2018. dalje radi kao ekspert na evropskim projektima.